Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

AEO-Παρνασσός Αράχωβας 1-0

What a game! Τι να πρωτοαναφέρει κανείς για το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΟ με την Αράχωβα? Την ένταση του αγώνα? Την εξέλιξη του? Το γκολ για το οποίο διαμαρτύρονται οι παράγοντες της Αράχωβας?

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας αφού στην περισσότερη διάρκεια του παίχτηκε στο κέντρο με ελάχιστες ευκαιρίες μπροστά στις εστίες. Στο 1ο ημίχρονο η Αράχωβα έχασε απανωτές ευκαιρίες στο 12' και 13' ενώ η ΑΕΟ απείλησε στο 14΄με τον Μανόπουλο. Ήταν φανερό οτι "το παιχνίδι ήταν κλασσικό χ" γεγονός που δεν διαψέυτηκε στο 2ο ημίχρονο παρά την πολύ καλή ευκαιρία του Μανόπουλου στο 46΄. Φτάνοντας όμως στο 58΄έγινε απρόσμενα το 1-0 σε μια φάση που άδικα κατά τον διαχειριστή θα συζητηθεί. Σε φάουλ εκτός περιοχής σε παίχτη της ΑΕΟ ο διαιτητής Σκλίάς έδειξε δύο πράγματα: (α) την σφυρίχτρα και (β) με μια κίνηση τύπου χιτλερικού χαιρετισμού την εστία της Αράχωβας. Ο Μανόπουλος εκτέλεσε κανονικά το φάουλ και η μπάλα κατευθύνθηκε στα δίχτυα με τον τερματοφύλακα να νομίζει οτι είναι διπλό και να μην αντιδρά. Ο βοηθός έμεινε ακίνητος στην θέση του νομίζοντας και αυτός οτι ήταν έμμεσο και μετά από συννενόηση με τον διαιτητή "πήρε την κίνηση του πίσω" κατοχυρώνοντας το γκολ μέσα σε αποδοκιμασίες από την ομάδα της Αράχωβάς. Στον υπόλοιπο αγώνα στο 78΄κεφαλιά παίχτη του Παρνασού απο το ύψος της μικρής περιοχής πέρασε σύριζα άουτ. Στο 87' πάσα απο δεξιά του Γκικόπουλου στον Κοντελέ ο τελευταίος σάστισε και δεν έδωσε αριστερά του στον επερχόμενο Μανόπουλο και πραγματοποίησε σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Τέλος στο 90΄ο νεοεισελθόν-πρωτοεμφανιζόμενος Τσομπάνι ολιγόρησε μέσα στην μικρή περιοχή βλέποντας την μπάλα να περνά μπροστά του και δεν έκανε το 2-0.
Η αρχική σύνθεση της ΑΕΟ ήταν: Γιουβανάκης, Στεφάνου, Κραβαρίτης, Λούτσας, Τριανταφύλλου, Ψαλλίδας, Γκικόπουλος, Αναστασίου, Κοντελές, Καραβασίλης, Μανόπουλος. Ως αλλαγή συμμετείχαν οι Θεοχάρης, Ρουμάνης και ο 14χρόνος Τσομπάνι.
Ο διαιτητής Σκλιάς ήταν πολύ σωστός στην φάση του γκολ παίρνοντας, ως άρχον του αγώνα, την φάση πάνω του (άλλωστε δεν είχε υποδείξει κάτι αντίθετο σε όσα έγιναν). Το μπέρδεμα έγκειται στον βοηθό και τον τερματοφύλακα που δεν άκουσε ή δεν έιδε καλά τις κινήσεις του Σκλιά. Το ερώτημα είναι γιατί δεν σταμάτησε την μπάλα που κατευθυνόταν στα δίχτυα (που τόσες φορές γίνεται σε άλλες φάσεις) αν νόμιζε οτι παραβιαστήκαν οι κανόνες του εμμέσου??? Η ΑΕΟ σήμερα πήρε μια πύρειο νίκη-κλειδί αν και ήταν ισοδύναμη της Αράχωβας. Όμως το αγωνιστικό πνεύμα των παιχτών της ήταν πολύ υψηλό στο 2ο μέρος γεγόνος που άφησε ελπίδες στους οπαδούς της. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες (έδειξαν αυταπάρνηση) και στον προπονητή. Επόμενος αγώνας το Σάββατο 28/11 στις 3:00 μμ στις Ερυθρές (που είναι πρωτοπόρες).



Το link παραπάνω περιγράφει τον διαιτητικό κανόνα ακριβώς. Η πικρή αλήθεια για την Αράχωβα είναι οτι ο διαιτητής ποτέ δεν σφύριξε ή ενήργεισε έτσι ώστε να δείξει έμμεσο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: