Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Λεύκτρα-ΑΕΟ 2-1


Γλυκόπικρη γεύση είχε η αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς για την ΑΕΟ. Σήμερα αντιμετώπισε στα Λεύκτρα την ομώνυμη ομάδα και ηττήθηκε με 2-1.
Το μεμπτόν όμως δεν είναι τόσο η ήττα όσο ο τρόπος που για δεύτερη φορά φέτος ήρθε. Η ΑΕΟ ξεκίνησε τον αγώνα πολύ καλά και μάλιστα έχασε πολύ καλή ευκαιρία με τον Μανόπουλο στο 7' με σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Λεύκτρων. Στο 10΄τα Λεύκτρα είχαν κοντινό σουτ πάνω στον Γιουβανάκη. Η ΑΕΟ, στην συνέχεια, φαινόταν να ελέγχει τον αγώνα και να μην απειλείται από τους γηπεδούχους αλλά στο 28' έγινε το 1-0 μετά από ατομική ενέργεια παίχτη του Επαμεινώνδα, που αφού ξέφυγε του Τριανταφύλλου και του Λούτσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με ωραίο συνδυασμό και σουτ. Στο 37' λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν ο Γκίκας πλάσαρε πάνω από τον Γιοβανάκη αλλά ο Βελέντζας έδιωξε πάνω στην γραμμή. Στο 43' απίστευτη ευκαιρία για την ΑΕΟ όταν ο Μιχαλόπουλος βγήκε μόνος τετ α τετ με τον τερματοφύλακα και αντι να τον πλασάρει δοκίμασε να τον περάσει και ανακόπηκε.
Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ πιο αργό ποδόσφαιρο. Όμως στο 70' η ΑΕΟ θα μπορούσε να ισοφαρίσει όταν ο Κοντελές πήρε την μπάλλα στο κέντρο, πέρασε 2-3 παίχτες και πλάσαρε στον Μανόπουλο που είχε πλάτη στο τέρμα (στο ύψος της μεγάλης περιοχής). Δυστυχώς ο Μανόπουλος δεν είχε καταλάβει οτι ήταν ξεμαρκάριστος (και μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα) οπότε γυρίζοντας έκανε γρήγορα-γρήγορα το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και η μπάλλα βγήκε αουτ. Η ΑΕΟ συνέχιζε να ανεβαίνει και στο 80' ήρθε η ισοφαριση. Ο Μιχαλόπουλος κυνήγησε χαμμένη μπαλιά στην γραμμή του άουτ και κέρδισε κόρνερ. Στην εκτέλεση, όντας στον 1ο δοκάρι άφησε την μπάλλα να περάσει, μπερδεύτηκαν οι παίχτες τον Λεύκτρων και ο Κοντελές σφήνωσε σαν "ποντικάκι" ανάμεσα τους και με γυριστό σουτ έκανε το 1-1.
Στο σημείο αυτό η ΑΕΟ έδειξε την ανωριμότητας της. Ενώ το σκορ ήταν 1-1, με 10' για το τέλος, αποθρασύνθηκε, κυνήγησε το 1-2 και το πλήρωσε. Αντί να διατηρήσει το σκορ και να παίξει κλειστά κατάφερε να ηττηθεί και ΠΑΛΙ ΣΤΟ 90' όταν απο δεξιά τα Λεύκτρα έκανα διαγώνια μπαλλιά στο ύψος της μικρής περιοχής, σάστισμα των αμυντικών και του τερματοφύλακα, πετάχτηκε ένας παίχτης των Λεύκτρων με προβολή, η μπάλλα διώχνεται από τον Γιουβανάκη, και ξαναφτάνει στον ίδιο παίχτη που κάνει το 2-1 μέσα σε πανηγυρισμούς...
Για την ΑΕΟ ξεκίνησαν οι : Γιουβανάκης, Ψαλλίδας, Κραβαρίτης, Λούτσας, Τριανταφύλλου, Βελέντζας, Θεοχάρης, Αναστασίου, Κοντελές, Μανόπουλος, Μιχαλόπουλος. Αλλαγή μπήκε ο Στεφάνου.
Η ΑΕΟ σήμερα έκανε μια από τις καλύτερες εκτός έδρας εμφανίσεις της. Αυτή είναι η αλήθεια όπως και το γεγονός ότι ποτέ δεν παράτησε το παιχνίδι. Η πίκρα της ήττας στο τελευταίο λεπτό είναι μεγάλη. ΟΛΑ τα παιδιά πάντως προσπάθησαν. Δυστυχώς όμως τείνει να γίνει αυτό που έλεγε ο Ζανίνο στην ταινία ΘΟΥ ΒΟΥ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!!!
Τουτέστιν καλές εκτός έδρας εμφανίσεις αλλά όχι τους βαθμούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: