Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Πελοπίδας-ΑΕΟ 1-1


Όποιος είναι λίγο πιο παλιός από την πλειονότητα των σημερινών παιχτών της ΑΕΟ πιθανό να θυμάται μια ταινία που έκανε θραύση στα μέσα της δεκαετίας του '80 με το όνομα: Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες. Η σκηνή που ο δολοφόνος Freddy, νωχελικά περπατούσε στην οδό Elk με κατεύθυνση το σπίτι του θύματος, έχει αρχίσει να έρχεται στο μυαλό μας το τελευταίο 2μηνο, κάθε φορά που η ΑΕΟ παίζει εκτός έδρας.
Η ειδοποιός διαφόρα τώρα όμως είναι οτι το θύμα είναι η ΑΕΟ, δολοφόνος είναι ο αντίπαλος και ο δρόμος με τις λεύκες είναι τα τελευταία 10λεπτά των αγώνων όπου η ΑΕΟ δέχεται γκολ. Καταχρηστικώς θα λέγαμε οτι στην περίπτωση της ομάδας μας ταιριάζει το: ο εφιάλτης στο δρόμο για το 90'.
Κάπως έτσι λοιπόν η ΑΕΟ ισοφαρίστηκε χτες στον Ελαιώνα, από τον Πελοπίδα, στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα συνεχίζοντας την παράδοση των Ερυθρών και των Λεύκτρων.
Το παιχνίδι άρχισε καλά για την ομάδα, με τον Μανόπουλο να έχει δοκάρι στο 5', τον Κοντελέ να χάνει καλή ευκαιρία στο 10' και γενίκα η ομάδα επικράτησε του Πελοπίδα στο 1ο ημίχρονο. Η μόνη φάση που έκαναν οι αντίπαλοι ήταν στο 13' όταν σε φάουλ του Τσακανίκα απέκρουσε ο Γιοβανάκης. Η υπεροχή της ΑΕΟ άργησε να καρποφορήσει με συνέπεια να προηγηθεί στο 40' σε φάουλ του Μανόπουλου και σουτ του Μιχαλόπουλου. Για άλλη μια φορά (όπως με τις Θεσπιές στο 1ο ημίχρονο, ενάντια στην Δαύλεια, με τις Πλαταιές, η στα Λεύκτρα) η ομάδα όταν είχε την υπεροχή δεν σκότωσε τον αντίπαλο βάζοντας περισσότερα γκολ και το πλήρωσε.
Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΟ αναίτια (δεν υπήρχε σχετική εντολή) οπισθοχώρησε και έδωσε χόρο στον αντιπάλο. Ο Πελοπίδας ήταν πολύ απειλητικός, κυριάρχησε και δικαιούταν την ισοφάριση. Στο 55' ο Γιοβανάκης πραγματοποιεί εντυπωσιακή απέκρουση εκτινασόμενος σε 2 μέτρα ύψος σε ωραίο σουτ. Στο επόμενο λεπτό ο Στεφάνου, ως τελευταίος παίχτης, σώζει σίγουρο γκολ πριν η μπάλλα καταλήξει στα δίχτυα σε ψηλοκρεμαστό πλασσέ. Στο 61' ο Κοντελές σουτάρει από κοντά και απεκρούεται η μπάλλα. Στο 70΄κόρνερ για τον Πελοπίδα κεφαλιά άουτ. Στο 73', έξοδος του Γιοβανάκη, κεφαλιά παίχτη του Πελοπίδα οριακά στην μικρή περιοχή, ανατρέπεται από χτύπημα του Γιοβανάκη αλλά ο διαιτητής δεν σφυρίζει. Στο 75' ο Κοντελές χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να τελειώσει το παιχνίδι αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 77΄κεραυνός του Τσακανίκα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι. Στο 83' σε προσπάθεια τον γηπεδούχων, η μπάλλα μπλοκάρεται από τον Γιοβανάκη με την δεύτερη αλλά με υπόδειξη του linesman κατακυρώνεται ως γκολ θεωρώντας οτι ολόκληρη η μπάλλα πέρασε την γραμμή. Οι παίχτες του Πελοπίδα δεν πανηγύρισαν κατά την φάση. Ο Γιοβανάκης διαμαρτυρήθηκε και μόνο αυτός ξέρει σίγουρα τι έγινε και κανείς άλλος. Ίσως και ο linesman που όμως ήταν 3-4 μέτρα από την γραμμή του κόρνερ. Στο 85' ωραία σέντρα παίχτη του Πελοπίδα, κεφαλιά άουτ. Στο 86' ο Μιχαλόπουλος αντί να πασάρει στον Κοντελέ έκανε ατομική προσπάθεια, κλείσθηκε από τους αμυντικούς και ανακόπηκε.
Η ΑΕΟ παρατάχθηκε με τους : Γιοβανάκη, Στεφάνου, Κραβαρίτης, Λούτσας, Ψαλλίδας, Τριανταφύλλου, Θεοχάρης, Γκικόπουλος, Μιχαλόπουλος, Κοντελές, Μανόπουλος. Ως αλλαγή μπήκε ο Αναστασίου.
Κλείνοντας θα πούμε οτι όταν δεν κάνεις γκολ τις κλασσικές σου ευκαιρίες κινδυνεύεις να ισοφαριστείς, να χάσεις αλλά το χειρότερο: εξαρτάσαι από τι κάνουν οι άλλοι. Επίσης δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι εκτός έδρας η ΑΕΟ: έχει δεχτεί 17 γκολ σε 9 αγώνες, 11 από τα οποία 2ο ημίχρνονο και 5 από αυτά στο τελευταίο 15λεπτο.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: