Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΟ-Πλαταιές 1-0


Με το δεξί ξεκίνησε χτες η ΑΕΟ τον 2ο γύρο νικώντας τις Πλαταιές στον Ορχομενό με 1-0. Το παιχνίδι είχε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισε η επανεμφάνιση του διαιτητή Παπαγεωργίου μετά το αξέχαστο 1-3 με το Σχημάτάρι στον 1ο γύρο και όσα διεπράχθησαν τότε.
Στα του αγώνος τώρα η ομάδα μπήκε νωχελικά στο παιχνίδι και μάλιστα τα πρώτα 15' βρέθηκε να κυνηγάει στο κέντρο τους παίχτες των Πλαταιών που άλλαζαν πολύ ωραία την μπάλλα και είχαν καλή κυκλοφορία και ανάπτυξη από τα πλάγια. Έτσι στο 5' και 10' απείλησαν τον Γιοβανάκη με 2 σουτ εκτός περιοχής που ήταν άστοχα. Η ΑΕΟ μπήκε ουσιαστικά στο παιχνίδι στο 15' με κεφαλιά άουτ του Μανόπουλου σε σέντρα του Μιχαλόπουλου. Στο 19' πάλι οι ίδιοι παίχτες πρωταγωνίστησαν όταν κεφαλιά πάσα του Μανόπουλου στον Μιχαλόπουλο οδήγησε σε νέα κεφαλιά του τελευταίου και απόκρουση του τερματοφύλακα των Πλαταιών. Στο 32' φάουλ του Μιχαλόπουλου, κεφαλιά από καλή θέση του Βελέντζα αλλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα συνέβει η φάση του αγώνα όταν ο Ραχούτης, πολύ καλός εώς εκείνο το σημείο, αντίκρυσε την απευθείας κόκκινη κάρτα του διαιτητή για εξύβριση Θείων...Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από εκείνο το σημείο και μετά οι Πλαταιές δεν οπισθοχώρησαν αλλά κυνήγησαν την νική παίζοντας ανοιχτά. Στο 40' φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής για τις Πλαταιές αλλά άουτ. Και στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου από πλάγιο της ΑΕΟ η μπάλλα φτάνει στον Μιχαλόπουλο που με απευθείας κοντινό σουτ προς το Γ αναγκάζει τον τερματοφύλακα των Πλαταιών σε ενστικτώδη-ωραία απόκρουση.
Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΟ είχε πάλι καλές ευκαιρίες, αλλά και πάλι κακή λειτουργία στο κέντρο και δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του αντιπάλου. Στο 50' καλός συνδυασμός και πάσα του Στεφάνου στον Μανόπουλου, σουτ του τελευταίου μέσα από την μεγάλη περιοχή και άουτ. Στο 58' οι Πλαταιές είχαν τρομερή ευκαιρία όταν σουτ από κοντά πέρασε ελάχιστα άουτ. Στην αμέσως επόμενη επίθεση ο Κοντελές από τα πλάγια πέρασε 2-3 παίχτες και βρέθηκε στην γραμμή του κόρνερ μπροστά στο τερματοφύλακα, πάσαρε στο επερχόμενο Μανόπουλο στο ύψος του πέναλτυ και έγινε το 1-0 μέσα σε πανηγυρισμούς. Τα παιδιά των Πλαταιών όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 63' σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε σύριζα από το αριστερό δοκάρι του Γιουβανάκη. Στο 65' πάλι ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους όταν παίχτης τους πέρασε ως σταματημένους 3-4 της ΑΕΟ και σούταρε, απέκρουσε ο Γιουβανάκης και άουτ. Στο 84' πάσα του Κοντελέ στον Μανόπουλο, κοντράρετε ο τελευταίος και διώχνουν οι παίχτες των Πλαταιών.
Στα τελευταία λεπτά του αγώνα η ΑΕΟ ήταν πραγματικά πολύ τυχερή αφού απειλήθηκε επανειλημμένως. Βέβαια το χεράκι του σε αυτό έβαλε και ο διαιτητής με τα 4.5 min καθυστέρηση που κράτησε (για άγνωστο λόγο). Πιο συγκεκριμένα στο 90' φάουλ από τα πλάγια για τις Πλαταιές απόκρουση των αμυντικών, κυκλοφορία της μπάλλας από τους αντίπαλους παίχτες, πίεση και σουτ από την μικρή περιοχή, απόκρουση του Γιοβανάκη, η μπάλλα πάει σε παίχτη των Πλαταιών που σουτάρει αλλά κοντράρεται και κόρνερ. Στο κόρνερ η μπάλλα φτάνει στο δεύτερο δοκάρι σουτ παίχτη των Πλαταιών και άουτ. Στο 93' αντεπίθεση των Πλαταιών, κερδίζουν φάουλ εκτός μεγάλης περιοχής, εκτελείται με σουτ-κεραυνός ελάχιστα άουτ. Και στο 94' πάλι καλή ευκαιρία όταν σουτ παίχτη των Πλαταιών από καλή θέση άουτ.
Η αρχική ενδεκάδα της ΑΕΟ: Γιοβανάκης, Στεφάνου, Κραβαρίτης, Λούτσας, Βελέντζας, Τριανταφύλλου, Ψαλλίδας, Θεοχάρης, Μιχαλόπουλος, Κοντελές, Μανόπουλος. Αλλαγή έπαιξαν οι Γκικόπουλος, Κολοκύθας, Αναστασίου.
Χτές η ΑΕΟ πραγματοποίησε την τρίτη συνεχόμενη καλή εμφάνιση της κάτι που έδωσε ελπίδες στον φίλαθλο κόσμο. Όμως όπως και στο πρώτο ημίχρονο με τις Θεσπιές και στον αγώνα με την Δαύλεια δεν "σκότωσε τον αντίπαλο" όσο είχε τις ευκαιρίες με αποτέλεσμα να απειληθεί. Είναι αλήθεια ότι οι Πλαταιές φάνηκαν ως η καλύτερη ομάδα από όλες τις μικρομεσαίες που παίξαμε φέτος. Ο διαιτητής υπήρξε πολύ αυστηρός με τον Ραχούτη και την απευθείας κόκκινη για εξύβριση θείων. Αν ο κανόνας αυτός εφαρμόζονταν πλήρως οι ομάδες θα τελείωναν τους αγώνες με 5 παίχτες. Αυτή είναι η αλήθεια. Το ερώτημα είναι που αποσκοπούσε η διατητησία δεδομένου ότι κράτησε και αρκετή καθυστέρηση??? Σίγουρα πάντως τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα αν ο Ραχούτης έπαιζε αν σκεφτεί κανείς οτι οι Πλαταιές δεν φάνηκαν πως έπαιζαν με 10.....Επόμενος αγώνας για την ΑΕΟ στις 23/01 στον Ελαιώνα με τον Πελοπίδα και για τις Πλαταιές με την Δάφνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: