Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Παμβαγιακός-ΑΕΟ 0-1


Ντεπούτο για τον Γιάννη Μαρτιναίο στον πάγκο της ΑΕΟ και επιστροφή στις νίκες, μα πάνω από όλα στις καλές εμφανίσεις, στο σημερινό παιχνίδι στα Βάγια. Η ΑΕΟ ξεκίνησε τον αγώνα με ένα πλάνο που είχε ως προωθημένο τον Κοντελέ σε σχήμα 5-4-1. Ο Γκικόπουλος επαίξε ως λίμπερο και η ομάδα φάνηκε από την αρχή οτι εκτελούσε πιστά τις οδηγίες του νέου προπονητή.
Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, τα Βαγιά είχαν την κατοχή της μπάλας ενώ η ΑΕΟ κυνηγούσε το γκολ στις αντεπιθέσεις με τον Κοντελέ να χάνει καλή ευκαιρία στο 19' και τους γηπεδούχους στο 23'. Στο 26΄νέα καλή ευκαιρία της ΑΕΟ που ήταν πολύ απειλητική στην κόντρα με τον Κοντελέ και τον Μιχαλόπουλο. Μετά το 30' η ΑΕΟ οπισθοχώρησε αρκέτα και απειλήθηκε από τα Βάγια στο 40' και 42' με καλές πλαγιοκοπήσεις απο την δεξιά πλευρά.
Στο 2ο ημίχρονο ο Γιάννης Μαρτιναίος έκανε την κίνηση ΜΑΤ: όντας διορατικός έβαλε τον ταχύτατο Κοντελέ δεξί χαφ και πέρασε τον Μανόπουλο σεντερ φορ. Το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά με τα Βάγια να πιέζουν, και την ΑΕΟ στις αντεπιθέσεις να είναι πολύ επικίνδυνη. Έτσι στο 58' σουτ του Μανόπουλου βρήκε το αριστερό δοκάρι ενώ στο 60' και 70΄ κακοί υπολογισμοί του Γκικόπουλου και του Λούτσα αντίστοιχα έφεραν σε απειλητικές θέσεις τους παίχτες των Βαγίων που σούταραν απο την μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα πήγε αουτ.
Ήταν φανερό οτι όποια ομάδα έβαζε το γκολ θα κέρδιζε και το παιχνίδι. Πράγματι στο 80΄ο Θεοχάρης απο το χώρο του κέντρου πάσαρε δεξιά στον Κοντελέ, αυτός έκλεινε προς την μεγάλη περιοχή τραβώντας τους αμυντικούς και έδωσε πάσα στον επελαύνον από αριστερά Μανόπουλο που με απευθείας βολέ έκανε το 0-1. Στα επόμενα 10 λεπτά τα Βάγια πίεσαν αλλά η ΑΕΟ κράτησε καλά στην άμυνα ενώ έχασε και καλή ευκαιρία στο 83' να κάνει το 0-2.
Η αρχική σύνθεση ήταν: Mπίμης, Ψαλλίδας, Κραβαρίτης, Λούτσας, Βελέντζας, Γκικόπουλος, Θεοχάρης, Ρουμάνης, Αναστασίου, Μιχαλόπουλος, Κοντελές. Ως αλλαγή μπήκαν οι Μανόπουλος, Καπρινιώτης.
Η γενική εικόνα της ομάδας ήταν θετική και έδωσε ελπίδες για την συνέχεια. Ήταν εμφανές οτι όλοι οι παίχτες πάλεψαν τον αγώνα παίζοντας με πάθος κάτι που έλειπε από προηγούμενους αγώνες. Σίγουρα η κίνηση ΜΑΤ με τον Κοντελέ έπαιξε καθοριστικό ρόλο όπως επίσης και οι βοήθειες από τον Γκικόπουλο. Συγχαρητήρια στους παίχτες και στο προπονητικό team (Μαρτιναίο και Δέδε) που άπαντες υπήρξαν διακριθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: