Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

AEO-Πανδαυλειακός 2-1


Με ανάμεικτα αισθήματα χαράς αλλά και ανεκπλήρωτης ευχαρίστησης έληξε αυτός ο χρόνος για την ΑΕΟ και τους φίλους. Και ο λόγος ?
Σήμερα, στο στάδιο Ορχομενού, η ΑΕΟ αντιμετώπισε την Δαύλεια σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις. Εάν το σκορ έληγε 7-1 ή 10-1 ίσως κανείς δεν θα φώναζε καθώς και ο πρόεδρος της φιλοξενούμενης ομάδας αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ορχομενού. Κατά συνέπεια στα χαρτιά ο αγώνας φαίνεται ως ντέρμπυ.
Η ΑΕΟ ξεκίνησε με φόρα και στο 2' και 3' ο Κοντελές και ο Μανόπουλος έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Στο 10΄σε αντεπίθεση της ΑΕΟ ο Κοντελές έχοντας μόνο ένα αμυντικό μπροστά του δεν έδωσε δεξιά στον επελαύνον Μιχαλόπουλο που έμπαινε αμαρκάριστος απέναντι από τον τερματοφύλακα, αλλά προτίμησε να κάνει κάτι σαν σκαφτό σουτ-πλασέ και η μπάλα πήγε αουτ. Το σκορ άνοιξε στο 24' με σουτ του Τριανταφύλλου μετά από κόρνερ ενώ είχαν προηγηθεί άστοχα σουτ πάνω σε παίχτες της Δαύλειας. Στο 26' έγινε το 1-1 σε κόρνερ και κεφαλιά του περικυκλωμένου από 3-4 παίχτες Κοτσιλή (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 γκολ σε 14 ματς). Στο 30' κορνερ για την ΑΕΟ, πάνω στην μπάλλα πήγαν οι Μιχαλόπουλος και Κοντελές αποφασίζει να σουτάρει ο πρώτος, δεν παραμερίζει ο δεύτερος αρκετά και το φοβερό σουτ του Μιχαλόπουλου που πήγαινε για γκολ προσκρούει στον Κοντελέ και σώζεται η Δαύλεια. Στο 36' ήρθε το 2-1 όταν σε πάσα του Ψαλλίδα ο Κοντελές με σουτ στην γωνία νίκησε τον τερματοφύλακα της Δαύλειας.
Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΟ ήταν πάλι καλύτερη αν και έριξε λίγο τον ρυθμό της μάλλον για να διατηρήσει το σκορ. Στο 55' ωραία σέντρα του Μιχαλόπουλου η μπάλλα πέρασε ελάχιστα άουτ σε κεφαλιά του Μανόπουλου. Η Δαύλεια απείλησε μόνο στο 58' όταν ο διαιτητής Παπαδάς είδε φαουλ-ανατροπή του Κοτσιλή από τον Ψαλλίδα αλλά το πέναλτυ που εκτέλεσε πέρασε άουτ. Στο 69' καλή ευκαιρία για τον Μανόπουλο όταν σε σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Δαύλειας και απομάκρυναν οι αμυντικοί. Στο 85΄τρεις παίχτες της ΑΕΟ με έναν αντίπαλο μέσα στην μεγάλη περιοχή κατάφεραν να χάσουν την ευκαιρία για το 3-1 όταν ο Μιχαλόπουλος πάσαρε στον Κολοκύθα και αυτός φάτσα με το τέρμα έδωσε δεξιά στον Κοντελέ που κοντραρίστηκε στο σουτ. Στο 90' φάουλ του Θεοχάρη από το όριο της περιοχής η μπάλλα κατέληξε κόρνερ ελέω του τερματοφύλακα.
Η αρχική σύνθεση της ΑΕΟ ήταν: Γιουβανάκης, Στεφάνου, Κραβαρίτης, Λούτσας, Τριανταφύλλου, Βελέντζας, Ψαλλίδας, Αναστασίου, Κοντελές, Μανόπουλος, Μιχαλόπουλος. Αλλαγή μπήκαν οι Ρουμάνης, Θεοχάρης και Κολοκύθας.
Πραγματικά η ΑΕΟ υπήρξε σήμερα εν δυνάμει αυτόχειρ. Ένας αγώνας που έπρεπε να είχε λήξει τουλάχιστον 5-1 έμεινε στο φτωχό 2-1 αφήνοντας μια ημίγλυκη γεύση στον κόσμο. Λίγο οι ατομικές προσπάθειες, λίγο η ατυχία και λίγο η προσπάθεια για το κάτι παραπάνω και όχι το απλό παιχνίδι έφεραν το σκορ εκεί. Η Δαύλεια έδειξε να έχει καλό κέντρο και να τα περιμένει όλα μπροστά από τον Κοτσιλή. Στην άμυνα είχε αδυναμίες αλλά γενικά φάνηκε η ομάδα που και σε άσχημη μέρα θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της.
Επόμενο αγώνας για την ΑΕΟ στις 9/1 στα Λεύκτρα όπου και κλείνει ο 1ος γύρος. Μέσα στα χριστούγεννα το blog ετοιμάζει άρθρα εκπλήξεις και ενημέρωση για την ενίσχυση της ΑΕΟ και τις προπονήσεις. Καλές γιορτές σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: